נשיא האוניברסיטה, הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ

פרופ' דניאל הרשקוביץ: "לא אהיה מועמד לתקופת כהונה נוספת. פונה לאתגרים חדשים"

תאריך: 2017-04-20 שעה: 13:27

פרופ' הרב דניאל הרשקוביץ הודיע (ד') כי הוא מסיר את מועמדותו לתקופת כהונה שנייה כנשיא אוניברסיטת בר-אילן. פרופ' הרשקוביץ מסיים את כהונתו בחודש אוקטובר השנה ובעוד כחודש ייבחר הנשיא הבא בכינוס השנתי של חבר הנאמנים של האוניברסיטה.

פרופ' הרשקוביץ שימש בעבר בתפקידי דקאן בטכניון ואח"כ כיהן כשר המדע והטכנולוגיה בממשלת נתניהו , כאיש הבית היהודי.

לאחר שפרש מהממשלה נבחר פרופ' הרשקוביץ לנשיא אוניברסיטת בר-אילן באוקטובר 2013.

בתקופת כהונתו רשמה האוניברסיטה כמה וכמה הישגים ובהם:

נבלמה הירידה במספר הסטודנטים בבר-אילן ואף הושג השנה גידול של כמה מאות סטודנטים השנה לעומת השנה שעברה.

הגירעון התקציבי קוצץ והוא עומד השנה על 30 מיליון שח.

גדל היקף התרומות הפרטיות לאוניברסיטה. בשלוש השנים הראשונות לכהונתו של פרופ' הרשקוביץ כנשיא גויסו תרומות בהיקף של 115 מיליון דולרים ובתוכם תרומת ענק של 50 מיליון דולרים מקרן עזריאלי לפיתוח הפקולטה לרפואה של בר-אילן בגליל, בצפת.

נעשתה רפורמה מקיפה במערך לימודי היסוד ביהדות שבהם חייב כל תלמיד באוניברסיטה.

הוקם מרכז סייבר לאומי.

הורחב מערך לימודי החוץ ולימודי התעודה של האוניברסיטה.

פרופ' הרשקוביץ מסר הבוקר את החלטתו, שלא להיות מועמד לתקופת כהונה נוספת, ליו"ר חבר הנאמנים של האוניברסיטה וליו"ר מועצת הנאמנים. פרופ' הרשקוביץ אמר כי לאחר שהשיג את מרבית היעדים שהציב לעצמו כשנכנס לתפקידו, הוא פונה כעת לאתגרים חדשים.