פרופ' עלי מרצבך, המחלקה למתמטיקה, אוניברסיטת בר-אילן

פרס לב למפעל חיים בתחום של "תורה עם דרך ארץ" יוענק השנה לפרופ' עלי מרצבך

תאריך: 2017-04-05 שעה: 12:38

פרס לב למפעל חיים על  "תורה עם דרך ארץ" יוענק השנה לפרופ' עלי מרצבך. הפרס מוענק על ידי המרכז האקדמי לב לזכרו של מייסד המכון זאב לב. פרופ' עלי מרצבך הנו פרופ' מן המניין למחלקה למתמטיקה בבר-אילן וחבר במרכז לחקר המוח.

הוא שימש בתפקידים רבים באוניברסיטת בר-אילן: ראש המחלקה למתמטיקה ולמדעי המחשב, דיקן הפקולטה למדעים מדויקים, יו"ר הוועדה לתואר שלישי של האוניברסיטה, יו"ר ועדת מלגות, יו"ר הוועדה לקשרים עם מערכות חינוך והישיבות, יו"ר הוועדה לאופייה של האוניברסיטה ודיקן המכללות האזוריות והמכינות של אוניברסיטת בר אילן. כמו כן שימש שנים רבות כחבר סנאט וכחבר הוועדה המרכזת של אוניברסיטת בר אילן.

פרופ' מרצבך הקים, יחד עם הרב פרופ' יגאל שפרן, תכנית לימודים לתואר שני ב- "מדע הלכה" באוניברסיטת בר-אילן והוא עומד בראשה.  התכנית,  שהיא ייחודית מסוגה בעולם, מטרתה להכשיר דור צעיר של חוקרים ומלומדים בשילוב בין התורה לבין  החכמה האנושית, הכוללת את מדעי הטבע ומדעי האדם.

פרופ' מרצבך כתב יותר מ-70 מאמרים מדעיים בכתבי-עת מתמטיים בינלאומיים וכמה ספרי מחקר בתורת ההסתברות, והוא נמנה עם  המומחים הבין-לאומיים במחקר התהליכים הסטוכסטיים (ענף מרכזי של תורת ההסתברות).

זאת ועוד, פרופ' עלי מרצבך הינו פעיל בולט ומרכזי גם בהיבטים הציבוריים והחינוכיים של 'תורה עם דרך ארץ': הוא פועל בכל שנותיו לשילוב אמיתי של תחומי התורה והמדע, הן מהצד המדעי (בעיקר בתחום המדעים המדויקים) והן בצד התורני. מעבר לפרסומיו הרבים בתחום, ייסד פרופ' מרצבך קורסים המשלבים תורה ומדע וגם מסלולי לימוד במכללות החרדיות.