נשיא אוניברסיטת בר-אילן, הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ וכדורסלן העבר טל ברודי

טל ברודי, חתן פרס ישראל, שגריר ההסברה של ישראל וגיבור ספורט לאומי ,יקבל השנה תואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת בר-אילן

תאריך: 2017-03-26 שעה: 13:44

טל ברודי, חתן פרס ישראל, שגריר ההסברה של ישראל וגיבור ספורט לאומי ,יקבל השנה תואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת בר-אילן.

בנימוקי הפרס נכתב: "אוניברסיטת בר-אילן תעניק תואר דוקטור לשם כבוד לכדורסלן המצטיין, טל ברודי, על מחויבותו הנלהבת לחיזוק 'הרוח הישראלית', ועל היותו שגריר של רצון טוב שהעלה את המדינה על מפת הספורט בעולם. כשחקן על מגרש הכדורסל, וכשחקן בזירת ההסברה הבין-לאומית, ברודי הביע תמיד את אהבתו העמוקה לעם היהודי ואת גאוותו במדינה. בזכות זאת הוא הפך למודל נערץ בעיני ספורטאים צעירים ולסמל ספורט לאומי עבור ישראלים רבים ועבור יהודי ארצות הברית".

לאחרונה ביקר טל ברודי באוניברסיטת בר-אילן כאורחו של נשיא האוניברסיטה, פרופ' דניאל הרשקוביץ וסייר במעבדות בבניין הננו-טכנולוגיה. פרופ' הרשקוביץ העניק לברודי את סיכת הכבוד של בר-אילן ושיבח אותו על פעילותו למען ישראל ברחבי העולם.

ברודי  הודה לנשיא האוניברסיטה על ההחלטה להעניק לו תואר ד"ר לשם כבוד. התואר יינתן לברודי  באירועי חבר הנאמנים של אוניברסיטת בר-אילן בחודש מאי. ברודי סיפר למארחיו על פעילותו הענפה בתחום ההסברה בשנים האחרונות וסיפר כי לפני כמה שנים נסע לליטא יחד עם מכבי תל- אביב שהתמודדה מול האלופה המקומית במסגרת אליפות אירופה בכדורסל. במהלך הביקור הוזמן ברודי לאירוע רב משתתפים בנוכחות חברי פרלמנט ליטאים ואישים בכירים. הקהל הריע לברודי, מה שגרם לו לתהות לפשר הכבוד שחולקים לו מארחיו. מאוחר יותר סיפר לו יו"ר הפרלמנט הליטאי כי הקהל המקומי רואה בו גיבור ואגדת ספורט לאחר שהוביל את מכבי תל- אביב לניצחון היסטורי על אלופת ברית- המועצות, צסק"א מוסקבה ב- 1977, בימים בהם ליטא הייתה תחת שליטה סובייטית. השנה מציינת מכבי תל- אביב 40 שנה לניצחון ההיסטורי ולזכייתה הראשונה באליפות אירופה.

מאז שנת 2008 משמש ברודי שגריר של רצון טוב עבור מדינת ישראל ומסייר בקמפוסים ומוסדות מגוונים, שם מקדם ברודי את תדמיתה של ישראל ופועל לחיזוקה באמצעות הרצאות ושיחות עם צעירות וצעירים. בעת שנבחר לשמש שגריר מטעם משרד החוץ אמר ברודי: "מטרתי בשלב זה של חיי היא להקדיש את כל זמני בכדי לשרת ולתרום למדינת ישראל מיכולותיי ומכישוריי. אני מאמין שאוכל לגרום לרבים בעולם להבין טוב יותר ולראות את הצדדים החיוביים הרבים של המדינה".

טל ברודי סיים את לימודיו האקדמיים בהצטיינות באוניברסיטת אילינוי ב- 1965 ובאותה שנה נבחר לדראפט של ליגת ה- NBA, אך העדיף לחזור לאילינוי ולסיים שם את התואר השני. באותו קיץ נבחר ברודי לשחק בנבחרת ארה"ב למכביה והגיע לישראל בפעם הראשונה. הוא הוביל את נבחרת ארה"ב לזכייה במדליית בזהב במשחקי המכביה. בשנת 1968, גויס ברודי לצבא ארה"ב, שם הוביל את נבחרת הצבא האמריקאית למדליית הארד באליפות העולם בבלגרד.

בשנת 1970 'עשה עלייה' והפך לאזרח ישראלי. ברודי הנחיל לישראל את אחד ההישגים הספורטיביים הבולטים כאשר הוביל את מכבי תל- אביב ב- 1977 לזכות באליפות אירופה לאחר ניצחון בחצי הגמר על צסק"א מוסקבה, אלופת ברית–המועצות ומחזיקת הגביע האירופי ארבע פעמים. הניצחון על האלופה הסובייטית היה על רקע המלחמה הקרה והחרם הסובייטי על ישראל והאיסור על יציאת יהודים משטחה. במהלך קריירת המשחק שלו, זכתה מכבי-תל אביב בהנהגת ברודי ב- 10 אליפויות ישראל וב -6 גביעי המדינה. בשנת 1979 זכה ברודי בפרס ישראל.