• הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, פרופ' מירי פאוסט וד

הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, פרופ' מירי פאוסט וד"ר אפרת בודנר עם תלמידות ביה"ס מהוד השרון בפעילות יום המדע הישראלי, באוניברסיטת בר-אילן

1000 תלמידים השתתפו ב"יום המדע הישראלי" באוניברסיטת בר-אילן

תאריך: 2017-03-14 שעה: 14:58

1000 בני נוער מבתי ספר בכל רחבי הארץ, ביניהם: יהודים, ערביים, דתיים וחילוניים השתתפו (ג') ב"יום המדע הישראלי: בסימן טכנולוגיות חדשניות", שהתקיים באוניברסיטת בר-אילן, במכון לננו-טכנולוגיה וחומרים מתקדמים.

פרופ' יובל גרעיני, העומד בראש מכון הננו-טכנולוגיה וחומרים מתקדמים בבר-אילן, מספר: "כחלק מהפעילות המדעית למען הקהילה, אנו שמחים לארח 'יום המדע הישראלי' שנקבע ע"י משרד המדע בתאריך יום הולדתו של המדען אלברט איינשטיין. הפעילות השנה התמקדו ב "טכנולוגיות חדשניות", שמכון הננו על 50 מעבדות המחקר עוסק בהן יום יום. הפעילויות התקיימו בכל  9 הקומות ב -3 בניני מכון הננו-טכנולוגיה: מופע מדעי בחול, הדגמות מדעיות "נגיסי מדע", פיצוח קוד מדעי ובניית מיצגי DNA."

מרתון הרצאות בסגנון טד "TED" עסק בתחומי: ביולוגיה, ביוטכנולוגיה ופיסיקה והרצאתו של ראש מכון הננו, פרופ' יובל גרעיני, סיפקה הצצה מיוחדת ל"יכולות המדעיות היום וצפונות העתיד".

התלמידים, בכיתות ז'-י"ב, חולקו לקבוצות וכל קבוצה קיבלה צמיד בצבע שונה המסמל את המסלול שהיא עוברת לאורך כל היום. לכל קבוצה מסלול משלה וכך יודעים התלמידים בדיוק לאן הם שייכים והיכן נמצאת כל קבוצה בכל רגע נתון.