• הסטודנטים הזוכים עפ פרופ' אמנון אלבק, פרופ' מלכה שפס, פרופ' עוזי וישנה, פרופ' מירי פאוסט וד"ר נתן קלר

"מתמטיקאים הם אנשים שמגיל צעיר יודעים שזו התשוקה שלהם" – הענקת מדליות ותעודות לזוכים באולימפיאדת המתמטיקה

תאריך: 2015-07-14 שעה: 11:17

סטודנטים למתמטיקה מבר-אילן קיבלו מדליות ותעודות על זכייתם במדליית כסף באולימפיאדת המתמטיקה. הסטודנטים נגה הורן, גיא בלשר, תומר דוידור, נוי מאור ואופק גילון זכו במקום השלישי מתוך 24 קבוצות. הסטודנטים משתתפים בתכנית לנוער מוכשר במתמטיקה בבר-אילן, סיימו השנה את לימודיהם בתיכון והשלימו תואר ראשון במתמטיקה בבר-אילן.

אולימפיאדת המתמטיקה היא תחרות של אוניברסיטת אריאל המתקיימת באמצעות האינטרנט. לתחרות שני שלבים: תחרות קבוצתית שבה משתתפות נבחרות שונות מכל העולם ותחרות אישית שבה זכו שלושה מתחרים ששלחה בר -אילן במדליית ארד מתוך 240 משתתפים. "הנציגות של סטודנטים מבר אילן בתחרויות המתמטיקה עולה משנה לשנה", אומר ד"ר נתן קלר מהמחלקה למתמטיקה, "בשנה שעברה השתתפו שני סטודנטים מבר אילן השנה השתתפו שבעה בגמר".

רקטור האוניברסיטה, פרופ' מרים פאוסט הדגישה את העובדה שכישרון במתמטיקה מתגלה בגיל צעיר. "לא מומלץ לדחוף אנשים להשקיע בנושא מסוים וספציפי בגיל מאוד צעיר, אך בכל הקשור במתמטיקה, זה שונה" אמרה. "מתמטיקאים הם אנשים שמגיל צעיר יודעים שזו התשוקה שלהם".
    התכנית לנוער מוכשר במתמטיקה מציעה למשתתפים בה את האפשרות לרכוש תואר ראשון במתמטיקה תוך כדי תקופת לימודיהם בתיכון. "התלמידים לומדים בכיתה עם בני גילם ולא עם סטודנטים בוגרים" אומרת הדיקנית, פרופ' מלכה שפס. "זו קבוצה נפרדת וסגורה לאותם תלמידי תיכון, הקבוצה פורחת יותר ומקדמת יותר".

ראש המחלקה למתמטיקה, פרופ' עוזי וישנה. "אנו מנסים להבטיח את המשך התכנית ומעודדים את השתתפות בה". על התחרויות אמר כי "הן הופכות ליותר מקצועיות ויותר מאתגרות בכל שנה".

עוד לקח חלק באירוע, פרופ' אמנון אלבק, סגן הרקטור.