נשיא האוניברסיטה, הרב פרופ` דניאל הרשקוביץ עם מקבלי אות הנשיא

בר-אילן ציינה את כנס ה-62 להיווסדה באירוע גאלה

תאריך: 2017-05-16 שעה: 15:45

ערב גאלה התקיים ביום ראשון, במלון דן אכדיה בהרצליה, ופתח רשמית את אירועי חבר הנאמנים לציון 62 שנה לאוניברסיטה. בערב הוענקו אותות נשיא האוניברסיטה לשוחרי האוניברסיטה בישראל ובחו"ל וכן אותות מנהיגות לבוגרי אוניברסיטה בולטים.

נשיא אוניברסיטת בר-אילן, הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, פתח את הערב, ואמר : "אני מאוד נרגש לראות הערב את התורמים שלנו מכל רחבי תבל הנאמנים לבר-אילן ורואים בה משפחה. כולכם חולקים עמנו את החזון בהגברת החינוך היהודי וביצירת מנהיגות יהודית. אוהבי ישראל חברו אל ב-אילן לשרת את מדינת ישראל וכולכם עבורנו דמויות מופת ומודל ולעולם תהיו חלק ממשפחת בר-אילן. השנה עומד חבר הנאמנים בסימן "בונים גשרים". ואתם, בניתם גשרים חדשים אל עבר הלא נודע ו'שלחתם את לחמכם על פני המים' בפרוייקטים שונים  וחדשניים בכל תחומי המדע למען עתידה ובטחונה של מדינת ישראל. אחד מפרוייקטים אלו הוא הפקולטה לרפואה בגליל. ברוכים תהיו".

בטקס במהלך הערב העניק הרב פרופ' הרשקוביץ את "אות הנשיא" לשוחרי האוניברסיטה בארץ ובחו"ל, 'על תמיכה באוניברסיטה בשילוב מחויבות עמוקה לחזונה, הפגנת מנהיגות יהודית, הכרה בתפקידו המרכזי של החינוך האקדמי כמעצב דור המחר ועל אהבת הארץ והוקרת ערכי הציונות'.

אות הנשיא הוענק לאישים הבאים:

לרו"ח זאב אבלס, על מאמציו להנגשת ההשכלה הגבוהה לכל ולקידום שיוויון ההזדמנויות בישראל.

לעו"ד ניסים דהאן, כהוקרה למחויבותו ותשוקתו לקדום שלום ושגשוג במזרח התיכון ובעולם כולו, ועל מסירותו לשימור מורשת הוריו באוניברסיטת בר-אילן.

לאלן דלפן מקליפורניה, על תמיכתו האיתנה בקידום לימודי תורה וחינוך יהודי באוניברסיטת בר-אילן ובאזור החוף המערבי של ארה"ב.

לציון הררי מפנמה, על תמיכתו המתמשכת בקהילות היהודיות בתפוצות, מחויבותו לקידום המדעי ומסירותו רבת השנים לצה"ל.

לאליוט טננבאום, על מסירותו לקידום המפעל הציוני ולפיתוחה של הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי. וכל על תרומתו להשבת מדענים ישראליים ולקליטתם באקדמיה הישראלית.

לרות מוריס מבריטניה. על התפקיד המרכזי שמלאו היא ובעלה המנוח קונרד בהנהגת הידידים של בר-אילן בבריטניה. וכל על מסירותם לאוניברסיטה ולפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי, ותמיכתם בה.

לגבריאלה נאש מלוס אנג'לס, על מחויבותה עמוקת השורשים למעשי החסד שהיטיבו עם רבים, ועל תמיכתה במחקר מדעי השואף לשפר את איכות החיים.

לד"ר יונת פלורסהיים משוויץ, על מחויבותה לקידום מטרותיה של בר-אילן בשוויץ ועל תמיכתה בפיתוח התרבות והאמנות היהודית.

לד"ר מרק וקרן ריבו מפלורידה, על מחויבותם העמוקה לקידום בריאות הציבור בצפון הארץ, בשיתוף הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי.

בהמשך הערב העניק נשיא האוניברסיטה את אות המנהיגות, "לאישים, בוגרי האוניברסיטה, שהתבלטו כמנהיגים בקהילה וזכו להישגים משמעותיים בתחומי החברה, הכלכלה, הביטחון והחינוך". ":לסופרת ואשת התקשורת, שהרה בלאו, "כהוקרה על פעילותה בתחום הספרות והתקשורת המעוררת שיח מחודש ורלוונטי בנושאי יהדות ומסורת ועל תרומתה להעשרת התרבות בישראל". שהרה בלאו היא בוגרת הפקולטה למדעי הרוח ולמדעי החברה.

האות הוענק גם לעירד אייכלר, יזם ומקים עמותת "שכולו טוב" הפועלת לשילוב אנשים עם מוגבלות נפשית בקהילה, "כהוקרה על פעילותו ויוזמותיו החברתיות ועל תרומתו לקידום אנשים עם מוגבלויות".עירד אייכלר הוא בוגר הפקולטה למדעי החברה.

את הערב ליוותה בנגינה ושירים, הזמרת והיוצרת, קרן פלס.

על ההנחיה: הגב' ג'ודית חיימוב, סגן נשיא לקשרי חוץ.