הדוקטור לשם כבוד ברנאר-אנרי לוי בהרצאתו באוניברסיטת בר-אילן

דוקטור לשם כבוד ברנאר-אנרי לוי נשא הרצאה בבר-אילן

תאריך: 2017-05-16 שעה: 15:26

פרופ' ברנאר-אנרי לוי, המקבל היום (יום ג') תואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת בר-אילן ,התארח השבוע (יום ב') בקמפוס להרצאה באוזני סטודנטים וחברי סגל.

"אני לא מחפש כבוד ויש לי מעט מאוד מהם", אמר פרופ' אנרי- לוי "אבל יש שני סוגים של כיבוד שאני מקבל - אחד ממדינות קורבן, והשנייה ממדינות קדושות. מדינות הנתונות תחת התקפה, כמו סרייבו, ג'ורג'יה וכורדיסטאן, הכירו בי כאחד ממגיניהן. סוג הכבוד האחר שאני מקבל הוא ממדינת ישראל. מאז הטיול הראשון שלי כאן ב -1967, תמיד חשבתי שהפרס הכי טוב שאקבל יגיע מהמדינה הזאת. ז'אן פול סארטר פעל וחשב בדיוק באותה צורה כמוני. הוא סירב לקבל את פרס נובל, אך קיבל תואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטה ישראלית. לכן אני מרוצה במיוחד כי, דוקטורט הכבוד שקיבלתי הוא מאוניברסיטת בר-אילן ."

"אני מאמין שהידע הנרכש והנלמד עשיר יותר משהיה  כשנברא. זה מה שאני חי ומנסה לעשות, זה מה שאתם עושים באוניברסיטת בר-אילן, אתם עומדים בראש המדע, בלימוד היהדות ואתם תופסים מקום מאוד מיוחד בארץ ובעולם היהדות. וזה מתאים למחשבותיי ולדרישות החיים שלי, וזה גם מה שמכבד אותי בהכרה שלכם", הוסיף פרופ' אנרי- לוי.

הפילוסוף הצרפתי הביע צער על הקרעים בין דתיים לחילונים בישראל.  "אוניברסיטת בר-אילן שוברת את קווי החלוקה הנוראים בתוך העם היהודי" אמר וציין זאת כסיבה נוספת שהוא גאה על קבלת תואר הכבוד של האוניברסיטה.

רקטור האוניברסיטה פרופ' מרים פאוסט שיבחה את פרופ' אנרי- לוי כאחד האינטלקטואלים הבולטים של ימינו. פאוסט קראה ממכתב שכתב אלפרד אינשטיין לזיגמונד פרויד: "ניסיון החיים שלי לימד אותי כי אינטלקטואלים נוטים להסתה קולקטיבית משום שהם נשארים במגדל השן ומקבלים מידע ממקור משני" כתב. בהתייחסה לפרופ' אנרי- לוי, אמרה פרופ' פאוסט, "אתה לא נשארת במגדל השן, אתה בתוך המגדל ומחוץ לו. אתה חי את החיים, אתה מסתכן בעצמך, אתה הולך למקומות  ששם יש סבל אנושי ואסון ושוקע בחיים האמיתיים. בצורה דומה, אתה מעז לצאת נגד השאר. אתה מעז למתוח ביקורת על החברה באירופה ובצרפת העושה דמוניזציה לישראל ".

פרופ' אליס ברזיס, מהמחלקה לכלכלה, סיכמה את האירוע. "אנחנו צריכים לברך כשאנחנו פוגשים מישהו מיוחד, אתה, ברנרד-אנרי לוי, יוצא דופן, לא רק כאינטלקטואל גדול, אלא בגלל מה שאתה עושה בכל העולם". היא המשיכה  ובירכה  את הברכה  הנאמרת כאשר נפגשים עם ראשי מדינה. "ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם שנתן מכבודו לבשר ודם".

ברנאר הנרי לוי שב והודה לאוניברסיטת בר-אילן שאותה תיאר כמוסד מיוחד במינו. פרופ' אנרי- לוי נשא את הרצאתו  "הגניוס היהודי" במרכז לחקר המוח על שם לסלי וסוזן גונדה (גולדשמיד).