• יום מודעות לבריאות של מגן דוד אדום נערך בבר-אילן

תאריך: 2017-05-14 שעה: 15:57

ביום רביעי התקיים באוניברסיטת בר-אילן יום המודעות לבריאות והצלה. את היריד יזם ארגון מד"א שיקבל בשבוע הבא תואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת בר-אילן.

בין האירועים ביום המודעות – דוכן שבו קיבלו הסטודנטים מידע חשוב על הצלת חיים כמו טיפול בחנק אצל תינוקות וילדים וסדנת הדרכה על  סבולת לב הריאה אצל מבוגרים. אנשי מד"א הדריכו את הסטודנטים באמצעי בטיחות לקראת עונת הקיץ ובעקרונות להתנהגות בעת רעידת אדמה. הסטודנטים תרמו דם בניידת שהוצבה במתחם האירוע והוזמנו למתחם לגיוס מתנדבים  ל'נאמני חיים' -  מערך כוננים שבו משרתים אזרחים שעברו קורס בעזרה ראשונה. באירוע הוצגה תערוכה של כל מכוניות ההצלה של ארגון מגן דוד אדום והציוד החדשני המותקן בהם.

השבוע תעניק אוניברסיטת בר-אילן למגן דוד אדום תואר דוקטור לשם כבוד. בנימוקים למתן התואר נכתב כי הוא ניתן לארגון "מתוך הכרה במאמצי הארגון להציל חיים, מחויבותו לקדושת חיי אדם וחינוך לאחריות אזרחית ולהתנדבות". התואר יוענק באירוע מיוחד  במסגרת כינוס חבר הנאמנים השנתי ה -62 של האוניברסיטה.