1,400 מלגאים חדשים הצטרפו השנה לתכנית IMPACT

IMPACT - מצדיעים ללוחמים

תאריך: 2017-04-30 שעה: 15:11

השבוע קיימה IMPACT!, תכנית המלגות של ארגון ידידי צה"ל בארה"ב ובפנמה (FIDF), את המפגש השנתי שלה עם סטודנטים מלגאים מבר- אילן. זו השנה ה-15 ש! IMPACT פועלת באוניברסיטה וכמדי שנה מקיימת מפגש בין צוות התכנית לבין קהילת הסטודנטים בבר-אילן. השנה הצטרפו  1,400 סטודנטים חדשים לתכנית ובסה"כ לומדים בארץ למעלה מ-4,000 מלגאים של IMPACT, מתוכם  108 סטודנטים מבר-אילן.

ב- IMPACT! העניקו מלגה כבר לכ-12 אלף סטודנטים מאז הקמתה בשנת 2002. לכל מלגאי תורם אישי המאמץ אותו למשך כל התואר ומממן את מלגתו, 4,000$ בכל שנת לימודים. חלק מהתורמים מאמצים יותר ממלגאי אחד בשנה, השנה אימץ אחד התורמים  200 סטודנטים!

לכל מלגאי תורם אישי מארה"ב המצדיע לו על שירותו הצבאי

על פי תקנון התכנית, כל תורם יודע מיהו הסטודנט עבורו הוא תורם את המלגה וכן פרטים היחידה בה שירת והחוג בו הוא  לומד. פעמיים בשנה הסטודנט כותב מכתב תודה ועדכון אישי לתורם שלו. גב' אורנה פסח, מנהלת תכנית המלגות IMPACT!, אמרה במפגש " IMPACT!, מעודדת את הקשר וההיכרות בין התורם למלגאי וכך הופכת למשפחה אחת גדולה".

הסטודנט מקבל המלגה מחויב להתנדב 130 שעות בשנה בכל אחת מהעמותות הרבות, איתם משתפת התכנית פעולה. כך תרמו עד כה משתתפי התכנית כבר למעלה מ- 4.5 מיליון שעות התנדבות לקהילה בישראל.

הסטודנטים הבולטים בהתנדבות מקבלים אותות הצטיינות והשנה ארבעה מהמצטיינים הם סטודנטים בבר-אילן. שניים מהם הם אלחנן, סטודנט למשפטים בשנתו האחרונה, שירת בתותחנים והתנדב בעמותת "עלה" למען העיוור, ואלכסנדרה סטודנטית לכימיה בשנתה השנייה, שירתה כתומכת לחימה במג"ב על גבול ירדן, והתנדבה בעמותת "לתת" כאחראית חלוקת המזון  למשפחות נזקקות.

בכל שנה צוות IMPACT!,  מגיע לפגוש אישית את המלגאים ואת הנהלת המוסד שבו הם לומדים. "כשנכנסים ל-IMPACT כל אחד עובר ראיון אישי כי אנו רוצים להכיר אישית את האדם מאחורי המלגה, את עולמו, הרקע ממנו מגיע, לכן גם פעם בשנה חשוב לנו לבוא ולבקר את המלגאים, לראות מה שלומם, לשמוע אם חסר משהו, להרגיש אותם. לחבק אותם. וכמובן, גם לפגוש את הנהלת המוסד ע"מ להגיד אישית תודה על שיתוף הפעולה ועל המסירות בה מתייחסים למלגאים שלנו", אמרה גב' פסח.

נשיא האוניברסיטה, הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ בירך את המשתתפים באירוע. "המפגש הזה כל שנה הוא זריקת מוטיבציה. אין מתאים יותר מראש חודש אייר המציין את תקומתו של עם ישראל בארצו כדי לקיים מפגש זה". הנשיא סיפר על הקשר ההדוק בין בר- אילן לארגון ידידי צה"ל בארה"ב והוסיף כי בטקס מקבלי תואר דוקטור כבוד השנה תהיה גם מי שכיהנה כיו"ר ונשיאת הארגון, הגב' נילי פליק, אחת ממקבלי התארים. "השירות בצה"ל הוא לא נטל אלא הוא זכות שב-2000 שנות גלות לא הייתה לנו, ועכשיו יש", הדגיש הנשיא.

המזכירה האקדמית, ד"ר רחל לוי דרומר, אמרה "זה אירוע מיוחד כי יש תהליך חינוכי משמעותי של נתינה וקבלה. בחיים אנו רגילים להשיב ספציפית לנותן. ב- IMPACT הנותן מעניק לחברה והחברה מעבירה זאת הלאה, בין אם בהתנדבות, ובין אם כספית".

לתכנית יש מועדון בוגרים, המונה 6,800 בוגרים, ונועד לחזק ולשמר את בוגרי התכנית כקבוצת איכות בעלת השפעה משמעותית על החברה בישראל. "ממקבל לנותן" כך כינתה אותם גב' פסח, "בסופו של דבר, הרצון הוא להפוך את בוגרי התואר לתורמים ומאמצים של סטודנטים נוספים".

לפרטים והרשמה למלגה לשנה"ל 2018