• להילחם על הזיכרון-טקס יום השואה נערך בבר-אילן

תאריך: 2017-04-25 שעה: 12:48

בבר-אילן התקיים (ב') טקס יום השואה, בהשתתפות סטודנטים ומרצים ובו נשאו דברים ראשי האוניברסיטה ואגודת הסטודנטים. בר-אילן מקדמת את ערך השוויון והציבה גם השנה מתרגם לשפת הסימנים שתרגם את הטקס עבור כבדי השמיעה.

רקטור האוניברסיטה, פרופ' מרים פאוסט, התייחסה למחאה שעוררו דבריו של דובר הבית הלבן שדיבר על 'מרכזי שואה' במקום מחנות השמדה. " כיצד ייתכן שאדם אינטלקטואל בעל משרה בכירה לא מכיר את המודע מחנות ריכוז?" שאלה פרופ' פאוסט. היא הסבירה את משמעותו של המושג בורות כחוסר בידיעות הרלוונטיות לחיי היום יום. "בורות היא דבר מסוכן. השכחת זיכרון גורמת ליצירת בורות בפרטיו ואז מסתכנים בחזרה על טעויות ואסונות שקרו בעבר", הדגישה רקטור האוניברסיטה. "חובתו לחקור וללמד ולהילחם בבורות תוך הארת פינות חשוכות בתחומי מחקר", סיכמה.

רב הקמפוס, הרב שלמה שפר דיבר על השתיקה. "כאשר שומעים סיפורים ועדויות על השואה, כל שנותר לעשות הוא לשתוק, להקשיב ולנסות להתחבר לכאב" אמר הרב שפר. הרב הדגיש 3 עקרונות חשובים, "התורה – שמבססת את זהותו של העם היהודי גם לאורך כל הגלות. העבודה – היצירה והעשייה שתמיד מפתחים את העם. וגמילות חסדים – מול עולם של רוע אנחנו צריכים להדגיש כל הזמן את הטוב, החסד והרחמים".

ראש אגודת הסטודנטים דניאל תייר אמר בדבריו כי העם היהודי הוא עם שזוכר. "ליל הסדר הוא סיפור שהתרחש לפני הרבה זמן, אך הזיכרון שלו עדיין משפיע על התרבות והחוקים שלנו גם היום". תייר סיפר על פרויקט 'זיכרון בסלון' שבו השתתפה אגודת הסטודנטים ערב יום השואה ובמסגרתו הגיע ניצול שואה לספר לסטודנטים על עדותו. "החיבור בין הצעירים לבין ניצול השואה הוכיח את החיבור והקשר הבין דורי החזק שקיים בציבור הישראלי", אמר תייר.

הטקס כלל קטעי עדויות של ניצולי שואה שקראו  סטודנטים, קטעי נגינה וקטעי שירה של זמרים וזמרות.