תחרות רובוקאפ ג`וניור 2017

תחרות רובוקאפ ג'וניור הישראלי 2017 נערכה בפקולטה להנדסה

תאריך: 2017-04-05 שעה: 9:58

זו השנה השישית ברציפות שהפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר-אילן מארחת את תחרות "רובוקאפ ג'וניור הישראלי" בהשתתפות מאות תלמידי בתי ספר מכל הארץ. התחרות השנה היתה מורכבת משלוש קטגוריות: כדורגל, אמנות במה (ריקוד) והצלה, לגילאי 11-14 ו-15-19. במסגרת התחרות התבקשו המתמודדים לבנות רובוטים שמתחרים בקטגוריות האלו, וצוות שופטים שכלל סטודנטים בפקולטה להנדסה בחר את הרובוטים המרשימים ביותר.

לראשונה השנה, השתתפה בתחרות גם נבחרת ילדים המייצגת את ״נוער שוחר מדע״ בבר-אילן, בניהולה של הדסה שפייזמן. הנבחרת אף זכתה במקום הראשון בקטגורית ״חדשנות טכנולוגית״.

אלו הזוכים בתחרויות בקטגוריות השונות:

בתחרויות "הצלה":

לגילאי 11-14 זכו חברי קבוצת "strikers" מבית הספר אורט בוורלי מינקוף בירושלים.

בגילאי 15-19 זכתה במקום הראשון קבוצת "ג'ניפר" מבית הספר אורט גבעת רם, ירושלים.

בתחרויות "הופעת במה":

לגילאי 11-14 זכתה קבוצת "QUEEN B" מבית הספר רון ורדי בראשון לציון.

בגילאי 15-19 זכו חברי קבוצת "salsa girlz", מבית ספר רון ורדי בראשון לציון.

בתחרות ליגת כדורגל פתוח:

זכתה במקום הראשון קבוצת "Shlomtzion Hamalka" מבית הספר "אהל שם" ברמת גן.

בתחרות ליגת כדורגל משקל קל:

זכתה קבוצת "הבועטים" מבית הספר עירוני ח' בתל אביב במקום הראשון.

בתחרות כדורגל ליגת Humanoids:

זכו חברי קבוצת "ERAN ZEHAVA" במקום הראשון.

השופטים בתחרות היו סטודנטים מהפקולטה להנדסה ששפטו בצורה מקצועית ביותר וזכו למחמאות מכל הקבוצות על כך. כמידי שנה, את התחרות אירגן ד"ר אלי קולברג מהפקולטה להנדסה.

התלמידים סיפרו על תהליך העבודה שנמשך אף חודשים, על ההתרגשות לקראת התחרות ובמהלכה ועל הסיפוק הרב מתוצאות ההשקעה המרובה המגיע לשיאו בתחרות.

תחרות "רובוקאפ ג'וניור" נועדה לעודד העמקת הידע ההבנה של עובדות, מושגים, חוקים ועקרונות במגוון תחומי המדע והטכנולוגיה, פיתוח דרכי חשיבה ביקורתית, חשיבה יצירתית , הבנת דרכי חקר ופתרון בעיות, פיתוח היכולת לאפיין ולהבין מערכות מורכבות במדע וטכנולוגיה ועוד.

(צילום: גלעד ארצי)