מימין: ד

הכינוס הבין-אוניברסיטאי הראשון לתלמידי מחקר בספרות התלמוד וההלכה נערך בבר-אילן

תאריך: 2017-03-28 שעה: 15:02

המחלקה לתלמוד ותורה שבע"פ באוניברסיטת בר-אילן והמחלקה למחשבת ישראל ע"ש גולדשטיין-גורן באוניברסיטת בן-גוריון בנגב קיימו (ב') את הכינוס הבין-אוניברסיטאי הראשון לתלמידי מחקר בספרות התלמוד וההלכה. הכינוס נערך בתמיכת הארגון העולמי למדעי היהדות.

בכינוס הציגו תלמידי המחקר את פירות מחקרם הראשונים.
    ד"ר אהרון עמית, ראש המחלקה לתלמוד באוניברסיטת בר-אילן פתח את הכינוס ואמר: "אני רואה בכינוס זה תופעה יוצאת דופן – הזדמנות מיוחדת לדוקטורנטים מרחבי הארץ לשתף זה את זה בתורתם ולקבל משוב תוך כדי כתיבה. מדובר בכינוס ייחודי של דור העתיד בחקר התלמוד וההלכה ואני מאד מקווה שמדובר בראשיתה של מסורת".

ד"ר פנחס רוט, מהמחלקה לתלמוד באוניברסיטת בר-אילן ממארגני הכינוס אמר: "רצינו ליצור אווירה חיובית שבה יוכלו תלמידי מחקר להציג את מחקריהם בפעם הראשונה ולקבל ביקורת בונה מעמיתיהם ומחוקרים בתר-דוקטורנטים. מעבר לכך, הכינוס שלנו שואף לשבור את המחיצות בין מוסדות שונים וגישות שונות, ולהפגיש בין תלמידי המחקר העוסקים בספרות התלמוד וההלכה ממגוון נקודות מבט". ד"ר רוט הוסיף  "תקוותנו היא שהכינוס הזה יצמיח שיתוף פעולה והפריה הדדית בקרב דור העתיד של חוקרי התלמוד ושזאת תהיה לידתה של מסורת של כנסים שיתקיימו מידי שנה בשנה".

בין החוקרים אשר הציגו את מחקריהם:
    הלל מאלי (אונ' בר-אילן), מירב סויסה (אונ' בר-אילן) ליאור יעקובי (אונ' בר-אילן), נרי אריאל (האונ' העברית) דניאל קן (האונ' העברית), אברהם יוסקוביץ (אונ' חיפה), ד"ר יוסף מרדכי דובאוויק (מכללת אחווה), ג'סי  מירוצניק (אונ' הרווארד), הלל בייטנר (האוניברסיטה העברית) , ד"ר יואל קרצ'מר- רזיאל (האונ' העברית), מיכל ברק מאור (אונ' ת"א), אליהו רוזנפלד (אונ' בן גוריון), גל אבלגון (אונ' בן גוריון), ד"ר אביטל דוידוביץ-אשד (אונ' בר-אילן), ישראל אורי מייטליס (אונ' בן גוריון ), ד"ר דניאל רייפמן (אונ' בר-אילן), שרגא ביק (האונ' העברית), אביגיל במברגר מנקין (אונ' ת"א), חנן מזא"ה (אונ' בן  גוריון), ד"ר שנה שטראוך שיק (אונ' חיפה), שירה שמידמן (אונ' בר-אילן), ישורון רם-כהן (האונ' העברית), תרצה קלמן (אונ' בן גוריון), ד"ר איילת הופמן ליבזון (האונ' העברית) ועוד.

את הכינוס אירגנו ד"ר פנחס רוט מאוניברסיטת בר-אילן וד"ר מיכל בר-אשר-סיגל מאוניברסיטת בן גוריון.