• נבחרת מודל האו

נבחרת מודל האו"ם של אוניברסיטת בר-אילן

נבחרת מודל האו"ם של בר-אילן זכתה ב-6 פרסים בתחרות הבינלאומית שהתקיימה במדריד

תאריך: 2017-03-13 שעה: 8:04

נבחרת בר-אילן זכתה בפרס המשלחת הטובה ביותר וב-5 פרסים אישיים בתחרות הבינלאומית שהתקיימה בשבוע שעבר במדריד. התחרות התקיימה באוניברסיטת קרלוס השלישי של מדריד ((Carlos III de Madrid והשתתפו בו 600 סטודנטים מ-36 מדינות ברחבי העולם ביניהן נבחרות מצרפת, פורטוגל, טורקיה, גרמניה ומדינות נוספות.

את נבחרת האו"ם של בר-אילן ייצגו נתנאל קליימן, דורית שכטר, דניאל אלבוגן, מוריה קולנדר, אייל תור, רינת לוין ורחלי דגני. מלבד משלחת הסטודנטים, שהשתתפו כנציגים בוועדות השונות, נשלחו לראשונה השנה שתי שופטות מטעם מודל האו"ם של אוניברסיטת בר-אילן, הדסה מרקס ובת-שבע חבר, אשר שפטו בשתי מועצות שונות של האו"ם. חברי המשלחת העידו כי הרגישו מחויבות ואחריות, לצד סיפוק גדול בכך שהיו המשלחת היחידה מישראל. "הזכייה בפרס המשלחת הטובה ביותר מבין מאות המשלחות היא הסיבה לגאווה רבה בקרב הסטודנטים והסגל האקדמי והמנהלי באוניברסיטת בר- אילן", אומרים חברי המשלחת.

במסגרת התחרות שנערכה בשבוע שעבר כל סטודנט ייצג מדינה אחת במועצה מסוימת של האו"ם ובהן מועצת הביטחון, מועצת הכלכלה והחברה של האו"ם ועוד. הסטודנטים השתתפו הנציגים בניהול דיון דיפלומטי לצד כתיבת מסמכים בעלי אופי משפטי, דוגמת הצעות החלטה של האו"ם.

לצד התחרות, השתתפו חברי המשלחת באירועים שונים שבהם ייצגו את מדינת ישראל, סיפרו על החיים בארץ, על ההיסטוריה, החברה והמורשת של המדינה. הסטודנטים השתתפו באירוע Global village"", אשר בו הקימו חברי המשלחת דוכן ישראלי רחב עם מיטב החטיפים הלאומיים של מדינת ישראל. הדוכן עורר כניין רב בסטודנטים רבים שהתעניינו במטעמים ובתרבות הישראלית.

מודל האו"ם (Model UN) הינה תכנית אקדמית חוץ לימודית לפיתוח מנהיגות והקניית כישורי דיפלומטיה בחסות האו"ם, היא מנוהלת על-ידי סטודנטים למען סטודנטים ופועלת כחלק מעמותת IMUNA   (Israel Model United Nation Association). הלימוד נעשה בסימולציות של וועדות וגופים שונים באו"ם ומכשיר את המשתתפים לערוך משא ומתן, דיונים ודיבייטים באנגלית.