הרב יעקב וינברגר והרב פרופ` דניאל הרשקוביץ

אירוע פרידה מרגש ממנהל פרוייקט השו''ת מר יעקב וינברגר עם צאתו לגימלאות

תאריך: 2017-03-08 שעה: 11:14

הנהלת האוניברסיטה בראשות הנשיא, הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, פרופ' אביעזרי פרנקל, הוגה רעיון פרויקט השו''ת, ראשי הפרויקט, היועצים וצוות הפרויקט וידידים נפרדו השבוע מהרב יעקב וינברגר, מנהל פרויקט השו"ת , עם צאתו לגמלאות.

יעקב ניהל הפרוייקט מראשיתו, הקדיש את כל זמנו ומרצו להצלחתו ולשגשוגו, ובעזרת ראשי הפרויקט וצוות העובדים המסור הביא למיצובו כבסיס מידע ענק של טקסטים מארון הספרים היהודי, המקיף מבחינה כרונולוגית אלפי שנות יצירה והגות.

בין הדוברים היו גם פרופ' אביעזרי פרנקל, פרופ' שמריהו הוז, פרופ' יעקב שפיגל ומר מנחם גרינבלום, המנכ''ל  שהדגישו את מסירותו הרבה של יעקב, את היותו "המנוע" של הפרויקט, את שליטתו במאגר הספרים, ואת היקף עבודתו הבלתי נלאה.

בטקס נכחו גם בני משפחתו של יעקב, שהודה בהתרגשות רבה לכל מי שסייעו בידו בניהול הפרויקט, שאותו ראה כמשימת חייו, והבטיח להיות מעורב בו גם בעתיד ולסייע בידי ממלא מקומו ד''ר יהונתן שלר.  במהלך הטקס העניק הנשיא ליעקב תעודת הוקרה מטעם האוניברסיטה על כל פעלו ואיחל לו המשך פעילות תורנית מתוך בריאות טובה.

יעקב הקריא מייל מרגש שהגיע מיהודי באירן המוקיר את התועלת שהפיק מן הפרויקט והודה להוגיו ולמבצעיו.