• אירוע הוקרה של הנהלת האוניברסיטה לד"ר שי גול - הדוקטורנט שלימד עובדות ניקיון מתמטיקה

תאריך: 2017-02-05 שעה: 7:56

יוזמה יוצאת דופן של סטודנט מתמטיקה לשעבר של אוניברסיטת בר-אילן זכתה להכרה רשמית מוועדת התכנון והתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה והנהלת אוניברסיטת בר-אילן.

ד"ר שי גול בדיוק סיים באחרונה את התזה שלו לדוקטורט במחלקה למתמטיקה, תחת הדרכתו של ראש המחלקה, פרופ' עוזי וישנה, והוא היה בתהליך חיפוש עבודה. בצד העבודה האקדמית, הנחת היסוד שלכל פרט מגיעה הזדמנות שווה לקבל השכלה, עמדה בראש מעייניו.

את התפיסה החברתית שלו תרגם גול למעשה. הוא יזם שיעורי העשרה לקבוצה של נשים ערביות-ישראליות העובדות בחברת הניקיון המועסקות באוניברסיטה ושהיו להוטות ללמוד. "התחלתי ללמד אותן אחוזים אבל לא הבנתי שהן לא יודעות כפל או אפילו חיבור", אמר השבוע  גול בפגישה עם רקטור האוניברסיטה, פרופ' מירי פאוסט, דיקן הפקולטה למדעים מדויקים, פרופ' משה לוינשטיין, פרופ' וישנה וראשי האוניברסיטה שציינו את ההכרה בפרויקט שהעניקה המל"ג.

"חלק מהנשים לא ידעו כיצד להחזיק עט או לא קיבלו חינוך מאוד בסיסי" מעיד גול. השיעורים התקיימו במהלך הפסקות העבודה של הקבוצה.

נשיא האוניברסיטה, הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, שלא היה יכול להגיע לאירוע ההוקרה, התקשר לברך את גול על יוזמתו המרגשת. "כמוני, אתה מתמטיקאי, ואני מעריך מתמטיקאים", אמר הרשקוביץ, "מעל הכל אתה דוגמא איך בן אדם צריך להתנהג. אני מאחל לך הצלחה כדוגמא ומופת לרבים במאמציך לטפח קשרים בין משכילים לפחות משכילים", אמר הרשקוביץ.

פרופ' מרים פאוסט נזכרה כיצד ראתה בתכנית עובדה בערוץ 2 נשים עולות לאוטובוס בכפר שלהן בדמדומי הבוקר כדי להגיע לעבוד בבר-אילן. היא ציינה את גול לשבח על יוזמתו שהעניקה לנשים האלה זכות ללמוד.

ד"ר גול סיפר כי גם לאחר סיום הפרויקט הוא שומר על קשר עם הנשים עד היום. חייהן של חלק מהנשים הללו השתנו לחלוטין כתוצאה מכך. אישה אחת לומדת להיות סייעת בגן ילדים ואחרת מסיימת את בחינות הבגרות שלה והיא רוצה ללמוד תואר ראשון.

כיום, גול ואשתו הרחיבו את היוזמה ע"י פתיחת עמותה ללא כוונות רווח הנקראת 'ארץ' שדואגת להעניק הזדמנויות חינוכיות במגזרים השונים של החברה הישראלית, כולל עולים ממדינות חבר העמים ומאתיופיה.

בתמונה: פרופ` רון אונגר, פרופ` משה לוינשטיין, פרופ` עוזי וישנה, פרופ` מירי פאוסט, ד``ר שי גול ואשתו חן שבלוב, ד"ר רחל לוי-דרומר ופרופ' ראובן כהן