התלמידים במהלך פעילות באוניברסיטת בר-אילן

בר-אילן מטפחת את דור העתיד – סיור אקדמי של תלמידי פנימיות מהפריפריה בשיתוף עם קרן "אייסף"

תאריך: 2017-01-29 שעה: 11:14

ביום רביעי שעבר אירחה אוניברסיטת בר-אילן כ- 100 תלמידי תיכון מהפריפריה, הלומדים בפנימיות. הסיור נועד לחשוף את בני הנוער לאקדמיה ולהגביר בהם את המוטיבציה להגיע בעצמם ללמודים הגבוהים בהמשך דרכם.

הסיור הוא תוצר של שיתוף פעולה בין הקרן הבינלאומית לחינוך, קרן 'אייסף', לפרויקט "פרחי אקדמיה" של משרד החינוך. את הסיור ארגנו  סטודנטים מלגאים בקרן אייסף הלומדים במוסדות אקדמיה שונים, ביניהם גם בבר-אילן. במהלך הסיור נפגשו בני הנוער עם סטודנטים בבר-אילן המגיעים מן הפריפריה (טבריה, אילת דימונה ועוד). הסטודנטים חשפו לפניהם את סיפורם האישי ואת דרכם לאקדמיה. בנוסף, עודדו הסטודנטים את התלמידים להתמיד בלימודיהם התיכוניים כדי שגם לפניהם תיפתח הדלת לאקדמיה.

הסיור כלל תחרות נושאת פרסים בסגנון "מחפשים את המטמון" ברחבי אוניברסיטת בר-אילן במהלכו התארחו התלמידים בפקולטות שונות וקיבלו הצצה לחיי החברה הסטודנטיאליים המתנהלים בקמפוס.

קרן 'אייסף' היא ארגון חברתי ציוני וקרן מלגות פרטית. היא נוסדה בשנת 1977 ומשתפת פעולה עם מוסדות אקדמיה וגופים נוספים במטרה לתרום  לצמצום הפערים החברתיים בישראל. עמדת הבסיס שעליה מבוסס חזון הקרן היא שבאמצעות הגדלת הנגישות להשכלה הגבוהה והתמיכה בסטודנטים בעלי פוטנציאל, תיסלל הדרך לצמצום הפערים בחברה הישראלית.

תומר סמרקדי, מנכ"ל הקרן אומר "המטרה היא לשדר לתלמידי הפנימיות שמשתתפים בפרויקט שבשלב זה בחייהם הם מקבלים החלטות שישפיעו על היכולות שלהם בעתיד. חשוב שישמרו לעצמם את האופציות פתוחות ויאמינו ביכולת שלהם להשיג את חלומם ולהגיע רחוק".