מימין: צופית גרנט, פרופ` רבקה תובל-משיח ופרופ` מרים פאוסט

צופית גרנט השתתפה בבימת הרקטור שעסקה בנושא מחלות נפש

תאריך: 2017-01-29 שעה: 8:59

"חשבון נפש – יחסינו כחברה וכיחידים כלפי המתמודדים עם מחלת נפש" היה הנושא שעמד לדיון בבימת הרקטור שהתקיימה השבוע. פרופ' רבקה תובל משיח, ראש המגמה הקלינית במחלקה לפסיכולוגיה, ארחה את השחקנית, היוצרת, אשת התקשורת ונשיאת עמותת אנוש, צופית גרנט, לשיחה על תפיסות נכונות כלפי מתמודדים עם מחלות נפש.

הדיון עסק בשאלות מהן התפיסות הנכונות כלפי המתמודדים עם מחלות נפש וכיצד לעודדן, ומה נדרש מאתנו כחברה וכיחידים כדי להקל על המתמודדים?

צופית גרנט ספרה בפירוט על ילדותה הקשה בה חוותה אלימות פיזית ונפשית, וכיצד נעה ונדה בין בתים ומוסדות. "מה משאיר אותי בחיים כל השנים הללו? השפיות. הייתי ילדה מרצה, וחיפשתי לי מציאות של חום ואהבה. חיפשתי אחר דמויות שיאהבו אותי והיתה לי שמחת חיים. אמא שלי תמיד אמרה לי כמה אני חכמה ויפה ואין לי, לכן, נטיה להרס עצמי. בגיל 24 הגעתי לטיפול נפשי ושם אני נמצאת עד היום. אני מאמינה בטיפול הזה ומקפידה עליו. למדתי בחיי לקחת הדברים שקרו לי ולהסתכל עליהם במבט חיובי. מעצים. אני לא חזקה, אני כן לא פוחדת להתמודד. מחלת נפש היא תיק ואני עוזרת להם להתמודד איתה. לחיות איתה. מחלת נפש אינה נוחה אבל יש בה כוח מממנף . יש עולם שלם של עוצמות פנימיות וחשוב להסתכל כיצד לקום בבוקר ולחיות עם המחלה ועדיין לחיות טוב, לסדר את הסביבה שלנו כך שתועיל למחלה. אני חסידה של פעילות גופנית כמשחררת. אנשים סובלים מיאוש ועצלנות. תבדקו כל הזמן איך אתם הופכים עצמכם לקבוצת תמיכה". צופית ספרה על מפגשים ושיחות עם חולים ובני משפחותיהם המתמודדים עם בושה והסתרה.

השיחה נסובה גם על בתי החולים לחולי נפש ומה שקורה בהם, וכיצד יש להפוך אותם למקומות מרפא ולמרכזי שיקום.

"בר-אילן פינת ישראל: פורום הרקטור לאקדמיה וחברה" היא סדרת מפגשים חדשה של חוקרים באוניברסיטה עם מומחים ואישי ציבור, שנפתחה השבוע באוניברסיטה במסגרת קשרי האוניברסיטה וקהילת התושבים. הסדרה מתקיימת בחסות רקטור האוניברסיטה, פרופ' מרים פאוסט, ועוסקת בנושאים הנמצאים על סדר היום הציבורי.