ד``ר דב לויטן בטקס הענקת תארים לבוגרי תכניות ניצבים ומורשה של המדור לזרועות הביטחון בבר-אילן

187 בוגרים בתכנית ניצבים ומורשה של המדור לזרועות הביטחון בבר-אילן

תאריך: 2017-01-25 שעה: 7:48

187 סטודנטים בוגרי מחזור י"ב של תכנית ניצבים ובוגרי מחזור י"ט של תכנית מורשה, המיועדת לאנשי כוחות הביטחון, קיבלו השבוע (יום ג') תואר ראשון במדעי החברה. מבין הבוגרים - 5 סיימו בהצטיינות יתרה ו- 28 בוגרים סיימו בהצטיינות.

ד"ר דב לויטן, ראש מינהל המכללות והמכינות שהנחה את הטקס אמר: "אוניברסיטת בר-אילן רואה חשיבות לאומית ואף שליחות ציונית בהקניית השכלה אקדמית לקציני צה"ל ולסטודנטים ממערכות הביטחון. האוניברסיטה מקיימת קשרים אקדמיים עם מערכות הביטחון כבר יותר מ-30 שנה".

תוכנית  "מורשה"- ב.א. רב תחומי במדעי החברה - חטיבה עיקרית במדעי המדינה- כוללת אנשי משרד רוה"מ, אנשי צבא, תעשיות ביטחוניות וגם עובדים ממקומות פרטיים. בתכנית " ניצבים"- ב.א. רב תחומי במדעי החברה -  חטיבה עיקרית בקרימינולוגיה- לומדים אנשי משטרה, משרד רוה"מ, אנשי צבא, תעשיות ביטחוניות וכן, עובדים ממקומות פרטיים.

תוכניות הלימודים המיוחדות מתקיימות תוך שימת דגש על מתן שירות אקדמי ומנהלי אישי צמוד, וזאת במטרה לתת מענה לצרכים המיוחדים של עובדי מערכת הביטחון והתעשיות הביטחוניות ולאפשר להם לימודים תוך כדי שירות פעיל.

המדור לתוכניות מיוחדות לזרועות הביטחון של מינהל המכללות הוקם בשנת 1995 במטרה לתת מענה לצרכים המיוחדים של העובדים במערכת הביטחון ובתעשיות הביטחוניות ולאפשר להם לימודים תוך כדי שירות פעיל.

האירוע נערך בהשתתפות פרופ' אמנון אלבק, סגן הרקטור; פרופ' גיל אפשטיין, ראש מערך המכללות והמכינות; פרופ' יהודית שיר רונן, ראש אקדמי לתכניות לזרועות הביטחון וד"ר רחל לוי-דרומר, המזכיר האקדמי.