ד``ר אחיעזר שאקי, פרופ` מרים פאוסט ומקבלי התואר פרופסור אמריטוס

בטקס מרגש הוענק תואר פרופ' אמריטוס ל-12 חוקרים שפרשו

תאריך: 2017-01-24 שעה: 13:12

טקס הוקרה לכבוד הפרופסורים אמריטי התקיים אתמול, באולם הסנט במרכז הקונגרסים ע"ש פלדמן. השנה העניק סנאט האוניברסיטה את התואר "פרופסור אמריטוס" ל-12 פרופסורים בפקולטות השונות באוניברסיטה. אל מקבלי התואר, הנחשבים למובילים בתחומם ובעלי ותק רב בבר-אילן, התלוו בני המשפחה הנרגשים, חברים למחלקות וראשי המחלקות והפקולטות של בר-אילן. גם דור ההמשך הגיע לחלוק כבוד לאמריטי. הסטודנטים של מקבלי התואר הגיעו להריע למרצים הבכירים.

גם השנה הפיקה יחידת המולטימדיה של הפקולטה למדעי החברה, בראשותו של אמיר בן-דוד, סרטון המפרט את מפעל חייהם האקדמי של הפרופסורים, והוא הוקרן במהלך הטקס. התואר, הנחשב ליוקרתי ביותר בעולם האקדמיה, הוענק לפרופסורים הפורשים לגמלאות, שהיו בדרגת "פרופסור מן המניין" ואלו הם:

פרופסור אמריטוס לשנת 2015: פרופ' אילן גריילסאמר, מחלקה למדעי המדינה; פרופ' יעקב ויסברג, ביה"ס למינהל עסקים; פרופ' אברהם זיסוין, הפקולטה למדעי החיים; פרופ' יעקב לב; פרופ' עמיקם נחמני, המחלקה למדעי המדינה, פרופ' שמואל ניצן, המחלקה לכלכלה; פרופ' גריגורי סויפר, המחלקה למתמטיקה; פרופ' שלמה סלע, המחלקה למחשבת ישראל; פרופ' זאב ספראי, המחלקה ללימודי א"י וארכיאולוגיה; פרופ' בן-ציון רוזנפלד, המחלקה לתולדות ישראל ויהדות זמננו; פרופ' שמואל שולמן, המחלקה לפסיכולוגיה; פרופ' אוריאל שפיגל, המחלקה לניהול.

רקטור האוניברסיטה, פרופ' מרים פאוסט, בירכה את מקבלי התואר. "טקס האמריטי הוא טקס מורכב. יש עצב על פרישה מאוד שרירותית, בגלל גיל. עם זאת, אנשים שמגיעים למעמד זה אומרים לעצמם 'עשיתי את זה' , יש פה מקור לגאווה ושמחה. אין כמו קריירה אקדמית. אלו חיים של יצירה בסביבה מזינה ומעשירה. כולנו מוקפים באנשים טובים שיש להם אהבת דעת אמיתית וקריירה שמזינה את הנשמה. החיים המקצועיים שלנו לוקחים הרבה מאיתנו ואני יכולה להעיד על עצמי שיד לי חיים מקצועיים שאין כמותם. אדם שהוא בעמדה של 'לומד' יש לו מבט אחר על המציאות, הוא מוסיף ומחדש. היכולת לראות חידוש בכל דבר שעושה, זהו שורש נשמתו של החוקר, וכך יעשה גם בזקנתו. זהו חיסון נגד הזדקנות והתבגרות. הגורם לפרישתכם היא גיל, וזהו גורם חסר משמעות, כשמדובר ביצירה. אני מודה לכם כי בזכותכם האוניברסיטה היא מה שהיא היום".

רב הקמפוס, הרב שלמה שפר, ופרופ' אחיעזר שאקי, ראש הסגל האקדמי, ברכו ואחלו הצלחה.

בסיום הדברים עלה לנאום בשם מקבלי הפרס, נציג הפרופסורים אמריטי, פרופ' עמיקם נחמני, שהודה להנהלה ולחבריו החוקרים על  40 שנות מחקר ושיתוף פעולה. בדבריו, ציין כי האוניברסיטאות בעולם ובארץ נבנו לכתחילה בריחוק מהאוכלוסיה ומתוך כוונה ברורה ליצור חיץ בין האוניברסיטה ולבין החברה. לדוגמא,  הקמפוס בהר הצופים וקמפוס אוניברסיטת חיפה שעל הר הכרמל. גם הקמפוס שלנו נבנה, לכתחילה, כשמסביבו שטחים ריקם מאוכלוסין, ורק בהמשך התקרבה העיר לקמפוס.